Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

13|05|2019
Ομιλία Κώστα Μπάρκα κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Σ/Ν του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και τη Φορολογική Διοίκηση

Το παρόν νομοσχέδιο, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κατατίθεται εννέα χρόνια μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου και εννέα μήνες μετά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα προσαρμογής. Είναι το δεύτερο κατά σειρά νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που έρχεται να επαναρυθμίσει μια σειρά εργασιακών δικαιωμάτων μετά από μια μακρά περίοδο εφαρμογής στην Ελλάδα των πλέον αντιδραστικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, μια περίοδο που οδήγησε το εργασιακό τοπίο σε πλήρη αποσάθρωση και πυροδότησε την όξυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων εις βάρος των χαμηλότερων εισοδημάτων της χώρας.

Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο, στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε από όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, να ταχθούμε στο πλευρό όλων όσων σήκωσαν το βάρος της κρίσης, των μισθωτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των επισφαλώς εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων.

Σήμερα απευθυνόμαστε σε αυτούς, που τους στερήθηκε το δικαίωμα να διαπραγματεύονται με ίσους όρους την εργασιακή τους δύναμη, σε αυτούς που τους μετακυλίσθηκε το κόστος μιας κρίσης την οποία δεν δημιούργησαν. Διότι η κρίση δεν ήταν ουδέτερη. Είχε χαμένους και κερδισμένους. Ήταν μια διαδικασία που με άλλα λόγια διέρρηξε την κοινωνική συνοχή και υπονόμευσε την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης με όρους βιωσιμότητας τόσο οικονομικής όσο και κοινωνικής.

Μπορεί όσοι θεωρούν το μνημόνιο ευλογία να κατηγορούν την Αριστερά για ιδεοληψία, επειδή υπερασπίζεται το δικαίωμα στην απασχόληση που εξασφαλίζει μισθό αξιοπρεπούς διαβίωσης, επειδή κατήργησε τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό για τους νέους, επειδή επανέφερε την ισχύ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επειδή νομοθετεί σήμερα ενάντια στις αναιτιολόγητες απολύσεις και επειδή θεωρεί πως η επταήμερη εργασία δεν αποτελεί στοιχείο ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, τη στιγμή μάλιστα που σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας βαίνει μειούμενος. Γιατί η ανάπτυξη για να υπάρχει, οφείλει να είναι ανάπτυξη για όλους και οφείλει να έχει στο επίκεντρό της την εργασία.

Το παρόν νομοσχέδιο, λοιπόν, αποτελεί ουσιαστικά βήμα όχι μόνο για την επαναφορά της δημοκρατίας στην εργασία, αλλά ένα βήμα για τη διαδικασία μετασχηματισμού του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, ενός παραγωγικού μοντέλου που θα επενδύει στην εργασία και στον άνθρωπο, ενός παραγωγικού μοντέλου που θα μπορεί να είναι πραγματικά ανταγωνιστικό μέσα από την δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, οι οποίες θα παράγουν εργασία υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Πίσω, λοιπόν, από την άρνηση της Αντιπολίτευσης να συναινέσει στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να αποκαταστήσει τις αδικίες των προηγούμενων ετών και να δημιουργήσει ένα πλέγμα προστασίας για τον κόσμο της εργασίας, κρύβεται ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο, αντιπαραθετικό με το δικό μας, που δεν μπορεί να καλύψει το πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδό της, όσο καταστροφολογικό λόγο και αν εκτοξεύσει και όσα πλασματικά στοιχεία και αν μας παρουσιάσει.

Και επειδή είναι τουλάχιστον φαιδρό, τη σημερινή μέρα να μας εγκαλούν αυτοί οι οποίοι έφεραν την κρίση στην ελληνική οικονομία και στη συνέχεια υλοποίησαν ένα σχέδιο βίαιης απελευθέρωσης της εργασίας, θα απαντήσω διαβάζοντας κάποια στοιχεία, με τον μόνο τρόπο που αυτά μπορούν να διαβαστούν, δηλαδή ξεκινώντας από τα προηγούμενα έτη και φτάνοντας στα πιο πρόσφατα και συγκρίνοντας μηνιαία στοιχεία με μηνιαία στοιχεία και ετήσια με ετήσια.

Για την αδήλωτη εργασία ο ετήσιος μέσος όρος για το 2014 ήταν 19,20%, ενώ το 2018 εμφανίζεται στο 8,90%. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι τα νούμερα αυτά ανταποκρίνονται ως ευρήματα στο σύνολο των ελέγχων που διενήργησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κατά τις περιόδους αναφοράς.

Ο κ. Βρούτσης μάλιστα και η κυβέρνησή του ήταν αυτοί που συνέβαλαν στην αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ως ελεγκτικού μηχανισμού μέσα από την κατάργηση διακοσίων εννέα οργανικών θέσεων και είκοσι έξι οργανικών μονάδων.

Σε ό,τι αφορά τα όσα ελέχθησαν για δήθεν εκτίναξη της μερικής απασχόλησης, η πραγματικότητα και πάλι τους διαψεύδει. Σύμφωνα, λοιπόν, με το ετήσιο τεύχος του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», από το 2017 έως το 2018 δημιουργήθηκαν ογδόντα τρεις χιλιάδες πεντακόσιες οκτώ νέες θέσεις εργασίας. Από αυτές μάλιστα το 28% είναι μερικής, ενώ το 72% είναι πλήρους απασχόλησης. Κατά την περίοδο αυτή, δηλαδή, δημιουργήθηκαν εξήντα χιλιάδες εκατόν δεκαεπτά νέες θέσεις εργασίας.

Θα ήθελα, όμως, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, να περάσω στο νομοσχέδιο. Με το παρόν σχέδιο νόμου αποδεικνύεται ότι η περίοδος μετά τον Αύγουστο του 2018, είναι μια διαφορετική περίοδος για την κοινωνική πλειοψηφία, διότι σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές, που αποκαθιστούν τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους, με στοχευμένα και μόνιμα μέτρα.

Συγκεκριμένα, από φέτος, το 2019 μειώνουμε τον ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα από 24% στο 13%, ενώ στην ενέργεια από το 13% στο 6%. Θεσπίζουμε την νέα δέκατη τρίτη σύνταξη ένα μόνιμο μέτρο ενίσχυσης του εισοδήματος σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας σε μόνιμη και σταθερή βάση.

Είναι η δέκατη τρίτη σύνταξη επίδομα ευρωεκλογών και εξαγοράς, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης; Όταν ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ονομάζει εργασιακές κατακτήσεις τις οποίες η Κυβέρνησή του κατήργησε ως επιδόματα και δη προεκλογικά, δεν στρέφεται εναντίον της Κυβέρνησης αλλά προσβάλλει τους συνταξιούχους και τους ανθρώπους του μόχθου, όπως ακριβώς όταν χαρακτήρισε το δώρο Χριστουγέννων παροχή του πελατειακού κράτους.

Επίσης, θα παρακαλούσαμε τη Νέα Δημοκρατία, να αποφασίσει αν το πρόβλημά της με τη δέκατη τρίτη σύνταξη είναι αυτό που είχε πει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν είναι εφικτή η καταβολή της και δεν θα το έκανε ή αν το ότι είναι χαμηλή.

Έχει ήδη αναφερθεί με νούμερα και αναλυτικά τι παίρνει η κάθε κατηγορία συνταξιούχων αλλά θα το επαναλάβω. Πλήρη σύνταξη έως τα 500 ευρώ, 70% της σύνταξης έως τα 600 ευρώ, 50% της σύνταξης έως τα 1.000 ευρώ και 30% της σύνταξης από 1.000 ευρώ και πάνω.

Όμως για να γίνει αντιληπτό, η βασική μας διαφορά είναι ότι εμείς έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους και για τη χώρα και για το ασφαλιστικό σύστημα, ώστε η δέκατη τρίτη σύνταξη να είναι μόνιμη όχι μόνο νομοθετικά αλλά και χρηματοδοτικά.

Θα ήθελα να αναφερθώ στο ασφαλιστικό σύστημα. Τι παραλάβαμε το 2015; Ένα σύστημα πολυδαίδαλο στα όρια της κατάρρευσης με έλλειμμα πάνω από 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ, δώδεκα οριζόντιες διαδοχικές περικοπές των συντάξεων συνολικού ύψους 45 δισεκατομμυρίων ευρώ, τετρακόσιες χιλιάδες απλήρωτες εκκρεμείς συντάξεις και το χρέος των ασφαλιστικών ταμείων ξεπερνούσε τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Με τη μεταρρύθμιση που κάναμε το 2016, πλέον έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα το οποίο παρέχει διαφάνεια, δικαιοσύνη, ανακούφιση των ελεύθερων επαγγελματιών και άλλων κοινωνικών ομάδων, αλλά και βιωσιμότητα.

Με το παρόν σχέδιο νόμου ολοκληρώνεται η συντονισμένη παρέμβαση της Κυβέρνησης, καθώς δίνουμε τη δυνατότητα σε ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες οφειλέτες να κλείσουν οριστικά με τα χρέη του παρελθόντος.

Η βασική καινοτομία της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι ότι με το κούρεμα της βασικής οφειλής συν των προσαυξήσεων προκύπτει η νέα οφειλή, η οποία μεσοσταθμικά είναι μειούμενη κατά 65%.

Επειδή δεν θέλω να διεκδικήσω χρόνο από τους Βουλευτές και επειδή θα μιλήσουν και οι υπόλοιποι Υπουργοί, θέλω να φτάσουμε λίγο στα θέματα που αφορούν το δικό μου χαρτοφυλάκιο.

Οι βασικές ρυθμίσεις που αφορούν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας είναι τρεις. Ο εργοδότης πλέον οφείλει να δηλώνει εκ των προτέρων και μέχρι και μία ώρα μετά την πραγματοποίησή τους τις άδειες των εργαζομένων στην «ΕΡΓΑΝΗ», και όχι εκ των υστέρων μία φορά τον χρόνο όπως συνέβαινε. Με τη ρύθμιση αυτή θα μπορούμε να ελέγχουμε την πραγματική χορήγηση αδειών και επιδομάτων που συνδέονται με αυτές, κάτι που δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μέχρι τώρα.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι αποκτούν πλήρη πρόσβαση στην «ΕΡΓΑΝΗ» σε σχέση με τα δικά τους έντυπα. Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι αποκτούν ενημέρωση για την εργασιακή τους κατάσταση, Επίσης αναστέλλουμε την τρίμηνη προθεσμία για δικαστική διεκδίκηση των απαιτήσεων του εργαζόμενου από άκυρη απόλυση και την εξάμηνη προθεσμία για δικαστική διεκδίκηση της αποζημίωσης απόλυσης. Εξαιρούμε από τη διαδικασία του αυτοφώρου τους υπαλλήλους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ή του Υπουργείου Εργασίας, προστατεύοντας τους έτσι από αβάσιμες ή προσχηματικές μηνύσεις εναντίον τους, ώστε να μπορούν να ασκούν ανεμπόδιστα και χωρίς εκβιασμούς και εκφοβισμούς τα καθήκοντά τους.

Τέλος, ανάμεσα στις ρυθμίσεις που αφορούν τον ΟΑΕΔ, θα ήθελα να σταθώ στην μετατροπή των ωρομίσθιων καθηγητών σε αναπληρωτές και στην αύξηση του επιδόματος μαθητείας των μαθητών των Σχολών ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να απαντήσω στο αν εν τέλει με όλες αυτές τις διατάξεις του νομοσχεδίου που έχουμε παρουσιάσει, το μόνο που κάνουμε είναι να επιστρέφουμε στο 2015. Θα συνέβαινε αυτό εάν επαναφέραμε τον κατώτατο μισθό για τους νέους στα 510 ευρώ και για τους υπόλοιπους τα 586 και όχι στα 650 όπως είναι τώρα. Θα ερχόμαστε στο 2015, εάν δεν ίσχυαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Θα ίσχυε το 2015, εάν θα έφευγαν από το δημόσιο πέντε υπάλληλοι και θα γινόταν μια πρόσληψη σε πέντε απολύσεις υπαλλήλων και όχι σε μία προς μία όπως συμβαίνει τώρα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω ένα πολύ μικρό σχόλιο για τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, η οποία είναι προβληματική και πρέπει να το καταλάβει. Αν πρέπει κάποιον να εγκαλέσει ο κ. Μητσοτάκης, νομίζω είναι τον εαυτό του, διότι η πραγματική του δήλωση είναι η εξής -και κλείνω με αυτό, κύριε Πρόεδρε. Λέει ο κ. Μητσοτάκης στο βίντεο: «Όταν μια επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους, με επιχειρησιακή σύμβαση να πάει από το πενθήμερο σε επταήμερο και με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές από ό,τι θα ήταν εργαζόμενοι πριν και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν άλλο κόσμο που αλλάζει, και πρέπει οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και το κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα». Ο κ. Μητσοτάκης σε αυτή τη δήλωση δεν λέει πουθενά για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων, μιλάει για επταήμερη εργασία.

Δείτε το σχετικό video