Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

10|10|2017
Ο Κώστας Μπάρκας στον ΣΚΑΪ.

«Ας αναγνωρίσουμε επιτέλους τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων» τόνισε ο Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, με αφορμή τη κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης με θέμα τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

        Το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο υπερασπίζεται και διευρύνει τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, είναι ένα βήμα με προοδευτικό πρόσημο, και γι' αυτό το λόγο ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα υπερψήφισής του από ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις.

       Ειδικότερα, «για τα 15 έτη υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και κινδυνολογία από την αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο Κώστας  Μπάρκας. Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου ένας  ανήλικος μπορεί να κάνει αίτημα στο δικαστήριο για διόρθωση φύλου, εφόσον   υπάρχει σύμφωνη γνώμη των δύο γονέων και γνωμάτευση διεπιστημονικής επιτροπής, διευκρινίζοντας  «Η διεπιστημονική επιτροπή  θα αποτελείται από: παιδοψυχίατρο, ψυχίατρο,  ενδοκρινολόγο, παιδοχειρουργό, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, παρέχοντας δικλείδες ασφαλείας».

         Ερωτηθείς για ενδεχόμενη καταψήφιση του νομοσχεδίου από βουλευτές της συγκυβέρνησης, ο Κώστας Μπάρκας εξήγησε ότι  «Δεν υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης με τη καταψήφιση ενός άρθρου ή ενός νομοσχεδίου. Η δεδηλωμένη  έχει να κάνει με άλλα ζητήματα και απορρέει από το Σύνταγμα, όχι από τη φαντασία κάποιων».

        Τέλος, αξίζει να επισημανθεί  ότι το μεσημέρι της Τρίτης, 10ης Οκτωβρίου,  με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 171 βουλευτών, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο κατοχυρώνει νομοθετικά το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού φύλου.

         Δείτε εδώ:ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ


11 Δεκέμβριος 2017
Ζητήματα που αφορούν την λειτουργία των ηλεκτροδοτούμενων Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) της Ηπείρου έθεσαν...

08 Δεκέμβριος 2017
Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και της συμμετοχής της Βουλής των Ελλήνων σε διεθνείς οργανισμούς,...

06 Δεκέμβριος 2017
Στο πλαίσιο των ειδικών μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης,...

29 Νοέμβριος 2017
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα...

28 Νοέμβριος 2017
«Η Ν.Δ. είναι κατηγορούμενη και όχι κατήγορος σε θέματα διαφθοράς» τόνισε ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας...

22 Νοέμβριος 2017
Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και της συμμετοχής της Βουλής των Ελλήνων σε διεθνείς οργανισμούς,...

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ