Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

15|10|2019
Κώστας Μπάρκας στον Antenna TV: Διγλωσσία της Νέας Δημοκρατίας στα αναδρομικά των συνταξιούχων

«Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να δώσει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, βάσει της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως ανάλογα είχε πράξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας- ΚΙΝ.ΑΛ δεν έδωσε αναδρομικά που είχαν επιδικαστεί στους στρατιωτικούς, αφήνοντας την εκκρεμότητα να λυθεί, όπως κι έγινε, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο π. Υφυπουργός Εργασίας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Τηλεοπτικού Σταθμού Antenna.

Ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι «αν η κυβέρνηση θα δώσει τα αναδρομικά συνολικά ή τμηματικά είναι δική της απόφαση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τα δώσει. Βλέπουμε και τη διχογνωμία που παρατηρείται μεταξύ υπουργών, όπου ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρει ότι τα αναδρομικά θα δοθούν φέτος, ενώ ο αρμόδιος Υπουργός, ο κ. Μηταράκης λέει ότι δεν θα δοθούν φέτος.».

Ως προς το ζήτημα της δημοσίευσης απόψεων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το βαθμό ετοιμότητας που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει το 2015, υιοθετώντας ως παράδειγμα μια δημόσια τοποθέτηση του κ. Βούτση, ο κ. Μπάρκας διευκρίνισε ότι «ο κ. Βούτσης δεν απάντησε στο ερώτημα αν ήμαστε έτοιμοι προγραμματικά να κυβερνήσουμε ή όχι, αλλά στο γεγονός ότι δεν είχαμε ασκήσει ποτέ εξουσία. Δεν ήμαστε ποτέ κυβέρνηση μέχρι το 2015. Εμείς διεκδικήσαμε την ψήφο του ελληνικού λαού ως συνταγματικό κόμμα και δεν κάναμε καθόλου εργαλειοποίηση του Συντάγματος. Το Σύνταγμα αναφέρει δεδομένες διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2015 δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας βάσει της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας και πήγαμε σε εκλογές. Άλλωστε καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος στο συγκεκριμένο σημείο και απεμπλοκή της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές από τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.».

Ως προς το ζήτημα των εσωτερικών διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του Συνεδρίου και του κινδύνου που επισείεται από διάφορους κύκλους για «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου, την ανάπτυξη φυγόκεντρων τάσεων λόγω ενδεχόμενης σοσιαλδημοκρατικής μετατόπισης του κόμματος, ο κ. Μπάρκας ανέφερε ότι «η οποιαδήποτε αυτοκριτική είναι καλοδεχούμενη, όμως πρώτιστα θα πρέπει να γίνεται στα όργανα του κόμματος. Είμαστε σε μια διαδικασία μετεξέλιξης του κόμματος. Θα πάμε σε ένα συνέδριο, το οποίο θα είναι δημοκρατικό και θέλουμε να μεγαλώσουμε το κόμμα μας και πολιτικά και οργανωτικά.».

Με αφορμή και το πρόσφατο κρούσμα της ρατσιστικής επιστολής της Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι αυτό αποτελεί άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα ξενοφοβικών δηλώσεων, δείγμα της μετατόπισης προς την άκρα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, η ηγεσία της οποίας έχει παραδώσει την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος στην πτέρυγα που εκφράζει ακροδεξιές απόψεις. 

Δείτε σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο:        

 https://www.antenna.gr/watch/1324144/kalimera-ellada-15-10-2019