Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

30|09|2019
Κώστας Μπάρκας στο Open TV: Ας εξηγήσει η Νέα Δημοκρατία γιατί άλλαξε στάση στο Προσφυγικό

Τη λογική της συνεννόησης, που χαρακτήριζε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το σύνολο του ελληνικού πολιτικού κόσμου για την ανάδειξη του προσφυγικού ως ενός διεθνούς ζητήματος υπέδειξε, με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Μόρια, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας 7:00» του Τηλεοπτικού Σταθμού Open.

Ο κ. Μπάρκας ανάφερε ότι «πάντα λέγαμε ότι το μεταναστευτικό είναι εθνικό ζήτημα. Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Ήμαστε μια κυβέρνηση, που δημιούργησε για πρώτη φορά το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η Νέα Δημοκρατία το κατάργησε. Φέραμε τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Εμείς λέγαμε ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα αυτό. Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε ότι εμείς φέρνουμε τους μετανάστες εδώ. Άρα, θα πρέπει να ρωτήσετε τη Νέα Δημοκρατία γιατί άλλαξε τόσο πολύ τη στάση της. Τώρα η ίδια ανακάλυψε τη γεωπολιτική θέση της χώρας. Με την έννοια αυτή εμείς καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα τη Νέα Δημοκρατία. Εμείς το προσφυγικό, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, δεν θα το χρησιμοποιήσουμε για ψηφοθηρικούς λόγους.».

Για την κριτική που ασκείται από Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως προς τις ευθύνες για την κατάσταση στη Μόρια, ο κ. Μπάρκας υπενθύμισε ότι «εμείς δεν παραδώσαμε κανένα χάος. Διαχειριστήκαμε το προσφυγικό ως ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεχθήκαμε την κριτική από το σύνολο των ΜΜΕ, καλοδεχούμενη βέβαια, κανείς δεν λέει ότι δεν κάναμε λάθη. Η Μόρια ήταν και παραμένει η ντροπή της Ευρώπης, όχι μόνο της Ελλάδας. Εμείς, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, δεν θα κάνουμε κριτική πάνω στις ψυχές των ανθρώπων.».

Ως προς το ζήτημα των διεργασιών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα ακούγονται σε διάφορα ΜΜΕ περί «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι «όποια σύγκριση με άλλα κόμματα του παρελθόντος δεν βοηθά στη συζήτηση. Είμαστε πια στο 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απευθυνθεί σε όλο εκείνο τον κόσμο που τον έκανε κυβέρνηση και τώρα του έδωσε ένα ισχυρό 32%. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ.».

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: