Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

01|10|2019
Κώστας Μπάρκας στο One Channel: Ο τρόπος αντιμετώπισης από τη Νέα Δημοκρατία επιδείνωσε το Προσφυγικό

Τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας στο προσφυγικό, αλλά και τις διαφορετικές πολιτικές που επικρατούν στο εσωτερικό της, ως προς την αντιμετώπισή του, ανέδειξε σε συνέντευξή του στην εκπομπή ?One Report? του Τηλεοπτικού Σταθμού One Channel ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ο κ. Μπάρκας, αφού ανέδειξε την παρανόηση που κάνει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τους ορισμούς γύρω από το μεταναστευτικό και το προσφυγικό αναφέρθηκε στις συνθήκες, τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στις συμμαχίες που συνάπτει διεθνώς, οι οποίες καθορίζουν τη στάση της απέναντι στο προσφυγικό, σημειώνοντας ότι, «δεν υπάρχει νομικός όρος «μεταναστευτικό». Δεν ορίζεται από το διεθνές δίκαιο, άρα όποιος το βαφτίζει «μεταναστευτικό» δεν ορίζει και την έννοια. Προσφυγικό ορίζεται από τη Συνθήκη της Γενεύης. Αφού η Νέα Δημοκρατία ατύχησε σε σχέση με τη ρητορική που είχε προεκλογικά, επέδειξε τεράστια αδράνεια για δύο μήνες και τώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα πρόβλημα. Και θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα αξιοποιώντας τις πρακτικές των φίλα προσκείμενων κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και μάλιστα της ακροδεξιάς πτέρυγάς του, όπως αυτή πρεσβεύεται από τα κόμματα του Όρμπαν και του Σαλβίνι, αυτών δηλαδή που δημιούργησαν το πρόβλημα στη χώρα μας, κλείνοντας τα σύνορά τους. Με την έννοια αυτή, η Νέα Δημοκρατία, αφού δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό, αλλάζει τη ρητορική της και οικειοποιείται την ακραία ρητορική της ομάδας που ηγείται πλέον στη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή τα παλιά στελέχη του ΛΑ.ΟΣ, τα οποία χαρακτήρισαν ως «λαθρομετανάστες» τους ανθρώπους αυτούς.». Επιπλέον, ο κ. Μπάρκας, στη συνέχεια της τοποθέτησής του ανέδειξε τις δύο διαφορετικές οπτικές αντιμετώπισης του προσφυγικού που επικρατούν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με την ακραία λαϊκιστική πτέρυγα να έχει επικρατήσει. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «να συγχαρώ τον κ. Μπακογιάννη, ο οποίος στο άκουσμα της λέξης «λαθρομετανάστης» είπε ότι θα φέρει στην Αθήνα όλο τον κόσμο των νησιών. Συγχαρητήρια, όμως είναι εκτός γραμμής της Νέας Δημοκρατίας. Τη γραμμή στο κόμμα του την ορίζουν οι κκ Γεωργιάδης και Βορίδης. Πέρα από αυτούς όμως υπάρχουν και άλλοι, όπως ο κ. Μπογδάνος, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει συνεννόηση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ερντογάν για να έρθουν οι άνθρωποι αυτοί στη χώρα μας και να δημιουργήσουν πρόβλημα. Όλο αυτό είναι το λιγότερο αστειότητες. Άργησε η Νέα Δημοκρατία να αντιληφθεί το πρόβλημα. Προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κουμουτσάκος έλεγαν ότι έφταιγε η κ. Χριστοδουλοπούλου και τώρα λένε για τη γεωγραφική θέση της χώρας. Να σας θυμίσω ότι η Ελλάδα δεν άλλαξε γεωγραφική θέση. Όμως, η Νέα Δημοκρατία, για να διεκδικήσει την ψήφο των αγανακτισμένων, των ατόμων που πιέζονται, προφανώς είχε άλλη ρητορική. Η Νέα Δημοκρατία, άργησε στη διαχείριση και τώρα έχουμε υπερπληθώρα ατόμων στη Μόρια. Από πεντέμισι χιλιάδες φτάσαμε στις δεκατρείς χιλιάδες, γιατί η Νέα Δημοκρατία σταμάτησε τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού.».

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας ανέφερε συγκεκριμένες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δείχνουν την αδυναμία της ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού, το οποίο και επιδείνωσε με τις πράξεις της. «Η Νέα Δημοκρατία κατάργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και «ξήλωσε» τη Στρατηγό Τσιριγώτη, η οποία έκανε εξαιρετική δουλειά στη διαχείριση του προσφυγικού. Και τώρα η Νέα Δημοκρατία παίρνει μέτρα εκτός διεθνούς νομικής λογικής.». Επιπλέον, ο κ. Μπάρκας σκιαγράφησε τις προτεραιότητες και τη στάση που πρόκειται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του προσφυγικού, σημειώνοντας ότι «εμείς δεν θα σπεκουλάρουμε στο προσφυγικό. Θα αναδείξουμε όμως τις αντιφάσεις της Νέας Δημοκρατίας, την οποία και την καλωσορίζουμε στη νέα πραγματικότητα, στην οποία θα αναγκαστεί να συμμετέχει ως κυβέρνηση, πέρα από τα εύκολα λόγια και τις αστήρικτες καταγγελίες που έκανε ως αντιπολίτευση.».

Δείτε σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο: