Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

09|09|2019
Κώστας Μπάρκας στο One Channel: Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει ήδη έλλειμμα αξιοπιστίας

«Η κριτική που κάνουμε στον κ. Μητσοτάκη εδράζεται στο γεγονός ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί πράγματα που έχει πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που όσα άσχημα νομοθετεί επιχειρεί να τα χρεώσει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε σε συνέντευξη του στο One Channel και στην εκπομπή «One Line» ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι ευτυχώς για τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, που παραδέχονται ότι δεν παρέλαβαν «καμένη γη» από την απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που δεν συνέβη το 2015, όταν η νεοεκλεγείσα τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ταμεία χωρίς τη δυνατότητα πληρωμής συντάξεων και ένα δανειακό πρόγραμμα που για μήνες δεν είχε κλείσει την αξιολόγηση. 

Ο κ. Μπάρκας συνεχίζοντας την κριτική του απέναντι στη μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και συγκρίνοντας με όσα έλεγε προεκλογικά ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ποιο ήταν το βασικό προεκλογικό επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας; Ότι θα πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Δύο συναντήσεις έκανε ως Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης στη Γαλλία και στη Γερμανία, όμως δεν ανέφερε πουθενά αυτή τη διεκδίκηση και μάλιστα σύσσωμη η κυβέρνησή του αναφέρει ότι θα ικανοποιήσουν την απαίτηση για πλεονάσματα 3,5%. Ξεχνά ο κ. Μητσοτάκης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά. Τώρα ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται το 3,5%. Όταν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης αλλάζει ρητορική μέσα σε δύο μήνες, θεωρώ ότι δεν είναι ανακρίβειες αυτά που λέει, αλλά είναι δυστυχώς ψέματα.».

Ο κ. Μπάρκας ανέδειξε το έλλειμμα αξιοπιστίας που ήδη έχει αρχίσει να εμφανίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας «έχει χαθεί η όποια αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, οικειοποιήθηκε πράγματα που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι 120 δόσεις, η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Δεν είναι ανάπτυξη για όλους, είναι ανάπτυξη για λίγους, τους ημέτερους, είναι ο ορισμός του νεοφιλελευθερισμού. Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε για την κατάργηση του Φόρου Επιτηδεύματος. Δεν το έκανε. Για κατάργηση του Φόρου Αλληλεγγύης. Δεν το έκανε. Αυτά είναι πράγματα, τα οποία είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά ο κ. Μητσοτάκης τα ξέχασε και τώρα τα μεταφέρει για το 2023. Άρα εδώ υπάρχει ένα ψέμα. Επίσης, τη 13η σύνταξη θα τη δώσουν μετά από 1,5 χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2020. Η Νέα Δημοκρατία το μεταφέρει όχι ως μόνιμο μέτρο στήριξης, αλλά απλώς ως ένα επίδομα. Θα δούμε μέχρι τότε κι αν θα το κρατήσει.».

Όσον αφορά το πεδίο των εργασιακών και τις δυσμενείς για τους εργαζόμενους παρεμβάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μπάρκας σημείωσε «ο κ. Μητσοτάκης επιτίθεται λυσσαλέα στο πεδίο της εργασίας. Έχει καταργήσει από την ευνοϊκή ρύθμιση στις συλλογικές συμβάσεις μέχρι τον βάσιμο λόγο απόλυσης και όλα αυτά μέσα σε δύο μήνες. Άρα μιλάμε για σκληρό νεοφιλελεύθερο μοντέλο, το οποίο άλλωστε ικανοποιεί και τις περίφημες 14 χιλιάδες πολίτες με την πολύ υψηλή ακίνητη περιουσία, οι οποίοι είδαν για πρώτη φορά να μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ και για αυτούς.».

Απαντώντας στην κριτική στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνολογεί και πανικοβάλει τους πολίτες, ο κ. Μπάρκας υπενθύμισε χαρακτηριστικά ότι «ο νυν Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Ανάπτυξης έλεγε ότι θα πάρει τα λεφτά και θα φύγει έξω αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Στουρνάρας δύο μήνες πριν έλεγε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πολύ υψηλό και δεν βγαίνει. Τώρα, προφανώς υπακούοντας και στην κομματική του ταυτότητα, λέει ότι το 3,5% είναι εντάξει. Ο κ. Μητσοτάκης δε, όταν εκλέχθηκε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από το 2016 μέχρι το 2019 ζητούσε κάθε μήνα εκλογές. Άρα για την πίστωση χρόνου και τον πανικό απαντούν, με τις πρακτικές τους τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.».          

Δείτε σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο: