Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

06|09|2019
Κώστας Μπάρκας στο Attica TV: Η ΝΔ αντιμέτωπη με τα όσα έλεγε προεκλογικά, έσπειρε ανέμους, θα θερίσει θύελλες

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης αφού τα προηγούμενα χρόνια έσπειραν ανέμους με μία ακραία ρητορεία, σε ζητήματα όπως η οικονομία, ή τα εθνικά θέματα, δυστυχώς για τη χώρα θα θερίσουν θύελλες το αμέσως προσεχές διάστημα», επισήμανε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV ο πρώην Υφυπουργός Εργασίας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ειδικότερα, ο κ. Μπάρκας σε ερώτηση για το τι περιμένει να ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη ενόψει της επίσκεψης του τελευταίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι δεν περιμένει να ακούσει κάτι το ιδιαίτερο από τον κ. Μητσοτάκη, διότι έχει δει και ο ίδιος όπως και ο ελληνικός λαός τι έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης. «Έχω δει τι κάνει ο κ. Μητσοτάκης, άρα αυτά που περιμένω να δω είναι τα χειρότερα που μπορεί να γίνουν για την οικονομία. Ο κ. Μητσοτάκης έχει προβεί σε συγκεκριμένες αναλήθειες, οι οποίες αποτυπώνονται σε ένα φάσμα ζητημάτων, είτε αυτά αφορούν την οικονομία, είτε την εξωτερική πολιτική. Τώρα λοιπόν, αφού προεκλογικά έσπειρε ανέμους, θα θερίσει θύελλες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Για τον κ. Μπάρκα, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει αρχικά και με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, να εξηγήσει στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας και κατ? επέκταση στον ελληνικό λαό τι προτίθεται να κάνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ήδη, η πλειοψηφία των κυβερνητικών στελεχών αναφέρει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια θετική συμφωνία και ότι πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα. «Είναι το ίδιο κυβερνητικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου 8 μήνες πριν συμμετείχαν στα συλλαλητήρια με σύνθημα ότι η Δημοκρατία πουλάει τη Μακεδονία. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ένα χρόνο πριν με δημόσια δήλωσή του, μέσω twitter, έλεγε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία αγκαλιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών και καλά κάνει, θα έλεγα εγώ, όμως θα πρέπει να μας εξηγήσει όλο αυτό το αφήγημά της τον τελευταίο χρόνο», όπως σημείωσε ο κ. Μπάρκας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Μπάρκα, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια εξήγηση στη μεσαία τάξη, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ενδιαφέρονται για αυτή, για την αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος που παρέχει η ΔΕΗ και μάλιστα στο πρώτο δίμηνο κιόλας από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από αυτή, όπως επίσης οφείλει μια εξήγηση για το γεγονός ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι πολύ μεγαλύτερη σε όσους κατέχουν πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία και όχι σε όσους ανήκουν στη μεσαία τάξη ή σε όσους επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

Επίσης, κατά τον κ. Μπάρκα, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να εξηγήσει τη στροφή που κάνει η Νέα Δημοκρατία στο ζήτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ειδικότερα, ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς γίνεται η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που καλώς θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ως προμετωπίδα της οικονομικής πολιτικής, να έχει μείνει στην άκρη και πλέον ο κ. Μητσοτάκης να κάνει λόγο για «ενδεχόμενη μείωση» των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, να θυμίσω, είχε πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και τότε που η Νέα Δημοκρατία το είχε στο 4,5%, αλλά και τώρα. Με την έννοια αυτή, δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία κάνει πίσω. Από την άλλη, χαίρομαι ειλικρινά για τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι η κρίση μας άφησε, είναι πίσω. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί δύο μήνες πριν έλεγε ότι έχουμε 4ο Μνημόνιο.».  

Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, όπου κατά το παρελθόν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έφταναν να απειλούν ακόμα και με Ειδικά Δικαστήρια και έκαναν λόγο για προδοσία με αφορμή κυρίως τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μπάρκας ανέφερε «εμείς στην κριτική μας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Όμως, η Νέα Δημοκρατία το προηγούμενο διάστημα, με τη βοήθεια και αρκετών ΜΜΕ, τα οποία βέβαια αυτή την εποχή έχουν πάθει τεράστια αφωνία, έσπερνε ανέμους. Δυστυχώς, και το τονίζω αυτό, θα θερίσει θύελλες. Διότι, δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί από ένα κεντροδεξιό κόμμα σε ένα ακραία δεξιό κόμμα, το οποίο προσπαθεί να εγκολπώσει λογικές και πολιτικές που δεν άνηκαν ποτέ στη Νέα Δημοκρατία και δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε αυτές τις λογικές για να γίνει Πρωθυπουργός.».

Την αμηχανία μεταξύ του αντιπολιτευτικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας και των κυβερνητικών της πεπραγμένων διέκρινε ο κ. Μπάρκας και στο προσφυγικό ζήτημα, για το οποίο ανέφερε «δεν θα προσάψω τίποτα στη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς έθεσε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση τα όρια της κριτικής της με βάση τις ακραίες δεξιές αντιλήψεις, τις οποίες είχαν και έχουν ορισμένα από τα στελέχη της. Να θυμίσω δηλώσεις βουλευτών της, οι οποίοι έκαναν λόγο για βυθίσεις πλοίων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διότι θεωρούσε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα κορυφαίο ζήτημα για τη χώρα και για τον λόγο αυτό ήταν προτεραιότητα η διεθνοποίησή του, ώστε να μην αφορά μεμονωμένα μια χώρα, αλλά να αποτελεί ζήτημα όλης της Ευρώπης. Αυτό δηλαδή που κάνει τώρα και η Νέα Δημοκρατία. Εμείς την καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα. Δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να θεωρεί το μεταναστευτικό ως ένα ζήτημα αστυνόμευσης. Το μεταναστευτικό είναι ένα κορυφαίο ζήτημα με πάρα πολλούς παράγοντες. Μας βρίζανε τότε, όταν υπογράφαμε τη Συμφωνία μεταξύ Ε.Ε και Τουρκίας. Τώρα διεκδικούν αυτή τη συμφωνία. Συγχαρητήρια. Μας βρίζανε ότι εμείς καλούσαμε τους μετανάστες στην Ελλάδα. Αυτές είναι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα λένε ότι αφορά τη γεωπολιτική θέση της χώρας. Συγχαρητήρια, έτσι είναι, όμως αργήσατε 4,5 χρόνια. Εμείς στο μεταναστευτικό θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, από αυτά που λέγαμε 4,5 χρόνια. Διαφωνούμε με την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και θα σταθούμε απέναντι σε ακραίες πολιτικές που αγκάλιασαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.».     

Ο κ. Μπάρκας δεν άφησε ασχολίαστη και τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη περί «δανεισμού» των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την ανακήρυξη της εθνικής ανεξαρτησίας. «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μας πει αν όντως ο «δανεισμός» των μαρμάρων του Παρθενώνα μπορεί να αναπαράγεται ως δήλωση στα όρια της φαρσοκωμωδίας, ή αν θεωρεί πραγματικά ότι πρέπει να τα δανειστούμε, συνεπώς θεωρεί ότι η ιδιοκτησία τους ανήκει σε άλλον», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο: