Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

27|11|2019
Κώστας Μπάρκας: Ρουσφέτια σε ζωντανή μετάδοση για τον κ. Μητσοτάκη

Ως απόλυτο ευτελισμό της κυβέρνησης, της κυβερνητικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας και εν τέλει της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, τα όσα συντελούνται αναφορικά με τη στελέχωση των κρατικών οργάνων από πολιτικούς φίλους της Νέας Δημοκρατίας, πρακτικές που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα προεκλογικά εξάγγειλαν ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρκας κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση της Αγοράς Ενέργειας, «Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ζούμε στιγμές για το πώς η Νέα Δημοκρατία βλέπει τον εαυτό της απέναντι στο κράτος και στα κυβερνητικά όργανα. Ένα κράτος, το οποίο η ίδια χαρακτήρισε «επιτελικό» και μόνο έτσι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε μπροστά στον απόλυτο ευτελισμό της κυβέρνησης, αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναγκάζεται να υπερασπίζεται πράξεις της κυβέρνησης που την εκθέτουν. Είχαμε σε ζωντανή μετάδοση τα αποκαλυπτήρια του ρουσφετιού του κ. Μητσοτάκη και νομίζω ότι είναι ένα κορυφαίο πολιτικό ζήτημα. Έχουμε έναν διορισμένο Διοικητή Νοσοκομείου να παραδέχεται ο ίδιος ότι έκανε δοσοληψία με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Αυτά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να τα ξεπερνάτε έτσι, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία και οι Βουλευτές της βρήκαν το θάρρος να έρθουν σήμερα και να ζητήσουν τον λόγο και να πουν πολλά και διάφορα για τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και το κυρίαρχο επιχείρημα, που επικαλούνται είναι ότι εμείς υιοθετούμε έναν παρωχημένο κρατισμό, ενώ οι της Νέας Δημοκρατίας είναι με τις αγορές. Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν διόρισε μόνο με κομματικά κριτήρια 110 στελέχη του κόμματός τους και μόνο στις θέσεις των Διοικήσεων των Νοσοκομείων. Η απάντηση στον κρατισμό για τον οποίο μας κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία έρχεται από τον πολιτικό σας ηγεμόνα, τον άνθρωπο που έχει την πολιτική ηγεμονία στον χώρο σας και είναι ο κ. Βορίδης, ο οποίος αναρωτήθηκε ανοικτά «και ποιον να βάλουμε; Τους ξένους;». Ξένοι είναι λοιπόν για εσάς Κυρίες και Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας τα νέα παιδιά που έχουν πτυχία. Ξένοι είναι όλοι αυτοί που κατέθεσαν τα χαρτιά τους και είχαν όλα τα απαραίτητα προσόντα για να μπουν στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Και όμως, για εσάς δεν είναι ξένοι όλοι αυτοί στους οποίους αναφέρεται ο κ. Τζηκαλαγιάς, ο Βουλευτής σας στην Καστοριά, ο οποίος έκανε μια παρέμβαση για να μπει ο κουμπάρος του διοικητής στο Νοσοκομείο της Καστοριάς. Αυτή είναι η αξιοκρατία την οποία υπερασπίζεστε. Το άλλο κρούσμα που ήρθε στη δημοσιότητα αφορά την ανταλλαγή τοποθέτησης, με αποτέλεσμα ο γραμματέας της Νομαρχιακής του κόμματός στην Άρτα να διοριστεί Διοικητής στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και ο πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής του κόμματός σας στην Πρέβεζα να διοριστεί αντίστοιχα Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας. Εμείς καταθέσαμε Πρόταση να πάει ο καθένας στον τόπο του, ώστε να αποφεύγουν και τα έξοδα μετακίνησης.».

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της αγοράς ενέργειας, που προωθείται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Χατζηδάκη, ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι «έχετε μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Είστε ο Υπουργός, ο οποίος πούλησε την Ολυμπιακή και τώρα πουλάει τη ΔΕΗ. Είστε με τους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες, εκεί θέλετε να πάει ο πλούτος και αυτούς υπερασπίζεστε.».

Ο κ. Μπάρκας ξεκίνησε την ομιλία του καταδικάζοντας την επίθεση που δέχεται ο δημοσιογράφος κ. Μανιάτης από κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο διόρισε ο κ. Μητσοτάκης ως Αναπληρωτή Συντονιστή για τα ανήλικα προσφυγόπουλα που χρήζουν συνοδείας. Το εν λόγω στέλεχος της κυβέρνησης ζήτησε με ανακοίνωσή του την αποπομπή του κ. Μανιάτη από το Δημοσιογραφικό Μέσο, στο οποίο εργάζεται, διότι ο κ. Μανιάτης άσκησε κριτική στην επικεφαλής Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. «Ως Κοινοβούλιο θα πρέπει τέτοιου είδους επιθέσεις να τις καταδικάζουμε.».

Δείτε σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο: