Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

15|05|2019
Κώστας Μπάρκας: Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κρυφτεί από το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV και στην Έλλη Στάη φιλοξενήθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας. Στην ίδια εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο βουλευτής Β Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Μπάρκας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επιφυλάξεις του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, κ. Στουρνάρα, για την ύπαρξη επιπλέον δημοσιονομικού χώρου με σκοπό την ελάφρυνση των πιο αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων, τόνισε ότι ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, έχει απολέσει την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, αντίθετα είναι ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας και θα πρέπει να μην υιοθετεί άκριτα αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Ο κ. Μπάρκας συνέχισε λέγοντας ότι τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Οικονομικών ανέφεραν ότι με βάση τα δημόσια οικονομικά η κυβέρνηση προχωρά σε θετικά μέτρα για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και όταν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τώρα υπήρξε χώρος όσον αφορά τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε και να επιστρέψουμε στην κοινωνία».

Ο κ. Μπάρκας επισήμανε ότι «ο κ. Στουρνάρας ελπίζω να μην είναι αυτός, ο οποίος αναφέρεται σε διάφορα ενημερωτικά sites ως η ευρωπαϊκή «πηγή», η οποία «ανησυχεί» και αναφέρει ότι τα πρόσφατα ψηφισμένα μέτρα από την Ελληνική Βουλή δεν έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους. Αντίθετα, έχουν συμφωνηθεί απόλυτα». Ο κ. Μπάρκας συνέχισε λέγοντας «να ενημερώσουμε τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος μάλλον δεν το έχει αντιληφθεί ότι η Ελλάδα από πέρσι τον Αύγουστο έχει βγει από τα Μνημόνια και μπορεί από μόνη της να «χτίζει» ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.». Όπως μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά «έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία έχει σχέδιο για τα δημόσια οικονομικά και δεν έχει πέσει ούτε κατ ελάχιστο έξω, για αυτό και δίνουμε εδώ και τρία χρόνια το Κοινωνικό Μέρισμα, για αυτό και τώρα δίνουμε την 13η Σύνταξη».

Ο κ. Μπάρκας απαντώντας σχετικά στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη για πιθανή επταήμερη εργασία σε συμφωνία εργοδοτών και εργαζόμενων σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης εξυμνεί ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο μέσα από μια σειρά δηλώσεων, όπως ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, το οποίο θέλει να υιοθετήσει στην Ελλάδα όπως αντίστοιχα έκανε και στην Αυστρία ο πολιτικός του σύμμαχος, Καγκελάριος Κουρτς, ο οποίος έχει νομοθετήσει την δωδεκάωρη εργασία. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι επιθυμεί την εισαγωγή ιδιωτών manager στη Δημόσια Υγεία και γενικά προσανατολίζεται σε μια επίθεση στο υπάρχον δίκτυ κοινωνικής προστασίας.».

Τέλος, ο κ. Μπάρκας ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κρυφτεί από το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της και είναι προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ και της μεγάλης πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ότι ο κ. Μητσοτάκης φανερά πλέον δηλώνει τι πραγματικά πιστεύει.

Δείτε στον σύνδεσμο 

https://www.youtube.com/watch?v=TX7NGFF0x-k